Specjalistyczny sklep z winami

Khvanchkara

Khvanchkara

Khvanchkara – najwyższej jakości wino czerwone, półsłodkie.

Wino wytwarzane z unikatowych i endemicznych odmian winogron Aleksandrouli i Mudżuretuli uprawianych w wysokogórskim regionie Racza.

Winogrona zbierane są ręcznie, w szczytowym momencie dojrzałości owoców, a metody produkcji wina przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Wino Khvanchkara charakteryzuje: ciemno-rubinowy kolor, harmonijny,aksamitny i delikatny smak, przyjemna słodycz, owocowy posmak i niepowtarzalny aromat.

Khvanchkara idealnie komponuje się z deserami, a także pasuje do wyrazistych, łagodnych serów.

Temperatura podawania: 10 – 12°C



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *