Specjalistyczny sklep z winami

BIXIO Amarone DOCG

BIXIO Amarone DOCG
Doskonałe do potraw o mocnym i zdecydowanym smaku, takich jak pieczone czerwone mięso, duszone mięso, dziczyzna, grillowane mięsa, twardy i pikantny ser …

Odmiana winorośli: 70% miejscowa Corvina, 20% Rondinella, 10% Molinara.
Obszar produkcji: wzgórza Valpolicella.
Winifikacja: Suszenie winogron na stojakach przez 2-3 miesiące. Przedłużona maceracja w kontrolowanej fermentacji temperaturowej. Starzenie w beczkach przez co najmniej rok, a następnie 3-miesięczne udoskonalenie w butelce.

Cechy:
KOLOR jest intensywnie rubinowy.
BUKIET jest złożony z nutami powideł śliwkowych i octu balsamicznego.
SMAK jest pełnowartościowy i zrównoważony z delikatnymi nutami dżemów z czarnej porzeczki, czarnej porzeczki i czekolady.

Sugestie dotyczące serwowania : Doskonałe z mocnymi potrawami, takimi jak pieczone czerwone mięso, duszone mięso, dziczyzna, grillowane mięsa, twardy i pikantny ser.
Podawać w temperaturze 18-20 ° C.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *