Specjalistyczny sklep z winami

Krewetki w białym winie

Krewetki w białym winie

Składniki

  • 500 g dużych krewetek
  • cebula
  • kilka gałązek oregano
  • 3 łyżki masła
  • szkl. białego wytrawnego wina
  • sok z 1  cytryny1/4 łyż. płatków chili, sól

 

Przygotowanie:
  • Na patelni rozpuśćcie masło, dodajcie pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklijcie.
  • Dodajcie krewetki, doprawcie chili i solą.
  • Dolejcie wino i wyciśnięty sok z cytryny, dorzućcie listki oregano.
  • Po 2-3 minutach zwiększcie ogień i gotujcie, aż 1/3 wina odparuje.
  • Podawajcie ze świeżą bagietką.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *