Specjalistyczny sklep z winami

Cosimo Varvaglione Negroamaro IGP

Cosimo Varvaglione Negroamaro IGP

COSIMO VARVAGLIONE COLLEZIONE PRIVATA NEGROAMARO IGP

Winifikacja i  maceracja odbywa się w kontrolowanej temperaturze   24 ° – 26 ° C. Po fermentacjinastępuje dojrzewanie w beczkach francuskich i amerykańskiej  przez co najmniej 6 miesięcy.

Kolor jest intensywnie czerwony z refleksami fioletowymi. Elegancka kombinacja czerwonych owoców, czarnego pieprzu, cynamonu, tytoniu i wyraźnych wskazówek dotyczących lukrecji.

Smak jest długi i trwały z wiśnią i dżemem, a także z lekkimi niuansami balsamicznymi.

Świetnie pasuje do czerwonego mięsa, przyprawionych makaronów i serów.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *